Уште еден Чигирики семинар во Хомбу

Posted on Categories Почетна

Вториот по ред Чигирики семинар за оваа година се одржа во Хомбу Доџо-то на Буџинкан Македонија.

Во неделата дворот на Хомбу-то ечеше од извиците на Воините на доџото кои со неверојатна жестина ги вежбаа техниките со ова класично јапонско оружје, кое секогаш предизвикува задоволство кај членовите.

Учесниците имаа можност да ги вежбаат и повторуваат сите најмали детаљи кои ќе им помогнат подобро да ги совладат тајните на Чигирики.

Атмосферата како и секогаш беше крајно позитивна или како што членовите на доџото милуваат да кажат – семејна.

Следниот викенд е резервиран за семинарот насловен како 10.000 П.Н.Е.