Одржан семинарот ЈумиЈа Џутсу

Posted on Categories Почетна

Како се изработува примитивен лак за гаѓање, како се користи, од кои положби се стрела кон противникот, историјата и психологијата на оружјето, разни борбени сценарија – сето ова шидоши Игор Довезенски го предаваше на своите ученици за време на саботниот семинар што се одржа во Хомбу Доџо-то на Буџинкан Македонија.

На настанот учествуваа околу десетина членови на доџото, кои докажаа дека многу брзо можат да ги совладат техниките кои пред неколку векови биле користени од страна на јапонскките Нинџа Воини. А сето тоа поради редовниот тренинг и посетата на семинарите, кои секако помагаат во совладувањето на основните принципи кои се темел на сите традиционални јапонски боречки вештини.