Нинџа Клинци-те на Буџинкан Македонија по шести пат го окупираа Хомбу Доџо-то

Posted on Categories Почетна

Во саботата што измина нашите најмали Воини извршија уште еден успешен десант на Хомбу Доџо-то на Буџинкан Македонија, при што по шести пат ги освоива срцата на нивните инструктори.

Овој пат тема на семинарот беше борбата на земја односно Нинпо Не Ваза, а Нинџа Клинците покажаа солидни знаења и уште поголема желба да научат некои нови алатки кои ќе им помогнат во понатамошниот развој како личности, но и како идни Кобудоки.

Со оваа екскурзија завршија сите зимски и пролетни настани поврзани со најмладите членови, така што останува да се подготвуваме за најголемиот настан: Детскиот Летен Нинџа Камп.