Тоами семинар во Хомбу Доџо-то на „Пат кон Сонцето“

Posted on Categories Почетна

Во саботата во дворот на Хомбу Доџо-то беше одржан семинар за ракување со Тоами односно рибарска мрежа – едно од таинствените оружја од арсеналот на легендарните јапонски Шиноби воини.

На настанот, учителот Игор Довезенски ги подучуваше учесниците на техниките на користење на Тоами и начините на фрлање и на борба со мрежа.

Многу е тешко да се опише воодушевеноста на присутните при изведувањето на самите техники од страна на инструкторот, а главното прашање на крајот од настанот беше: „Кога ќе биде следниот семинар?“