Одржан третиот “Детски Нинџа Маратон“

Posted on Categories Почетна

Вчера во доџото на Буџинкан Македонија се одржа третиот по ред „Детски Нинџа Маратон“. На задоволство на сите, дечињата имаа можност пет саати да вежбаат и да се забавуваат под надзор на нивните Инструктори, како и под будното око на Водачот на „Пат кон Сонцето“ – шидоши Игор Довезенски.

Ова воедно беше последниот маратон за првото полугодие, а следните ќе продолжат дури во ноември. Меѓутоа, Нинџа Клинци-те сега ги очекува пролетната екскурзија во Хомбу-то на Организацијата, како и најдобриот настан што се организира специјално за нив: „Детскиот Нинџа Камп“.

А дотогаш, дечињата ќе продолжат со напорната работа со цел да се усовршат и оспособат за многуте предизвици со кои неминовно ќе се сретнат во текот на понатамошниот развој и живот.

Продолжуваме одговорно да чекориме по Патот.