Одржан Шиноби Таисо семинарот - Движи за Хармонија®

Posted on Categories Почетна

Единаесет членови на Буџинкан Македонија се пријавија, а воедно и имаа чест да учествуваат на семинарот на кој се промовираше новиот слоган на системот Шиноби Таисо – „Движи за Хармонија®“.

На настанот што се одржа во скопското доџо на „Пат кон Сонцето“, на учесниците им беа презентирани најновите сознанија околу влијанијата на природните фрекфенции на планетата Земја врз луѓето, како и на електромагнетните загадувања кои го уништуваат човечкиот имунитет.

За време на семинарот, шидоши Довезенски ги запозна учесниците со древната практика на јапонските самураи на поврзување со природата преку Шинрин Јоку 森林浴 односно Капење (прочистување) во шумата.

Исто така, Инструкторот за прв пат ги презентираше старите традиционални техники за зголемување на телесната и менталната хармонија преку разни движења, но и начините на дишење и стимулирање на енергијата преку притисок и масажа на одредени делови на телото. Секако, не беа изоставени ниту техниките за намалување и елиминирање на болката во небалансираното тело.

Се на се, ова беше уште една нова можност членовите на Буџинкан Македонија да го големат своето знаење, но овој пат со техники кои навистина можат да се оценат како “повисоко ниво“.