Одржан семинар за Кото рју Коппоџутсу

Posted on Categories Почетна

Вчера во скопското доџо на Буџинкан Македонија, инструкторот Игор Довезенски одржа семинар на тема „Кураи Дори“ односно заземање обрамбени положби во традиционалната јапонска нинџа школа Кото рју Коппоџутсу.

За време на настанот, шидоши Довезенски детално ги објасни сите пет положби кои се користат во Кото рју, како и основните техники на Кураи Дори.

На крајот од семинарот, учесниците го искажаа своето задоволство од наученото, како и забелешката дека после овој настан нивното разбирање за оваа боречка школа сега е на едно многу повисоко ниво.