БуЈу Каи семинар со Филип Бартош

Posted on Categories Почетна

Буџинкан Македонија ви најавува:

Меѓународен нинџутсу БуЈу Каи семинар со нашиот стар пријател Филип Бартош

Тема: „Шинден Фудо Рју Џутаиџутсу и Кенџутсу“
Ги
покануваме сите вљубеници во боречките вештини да присуствуваат на
семинарот и да научат повеќе за една од најстарите вештини во Јапонија.
Семинарот е отворен за сите – без разлика на нивото на знаење, или,
пак, на стилот.
Ова е можност за сите да го зголемат своето знаење за вештината која со векови била мистерија дури и за самите Јапонци.
 
Време: 14 и 15 ноември, 2009 год

Распоред:          Сабота                                                       Недела 

                10.00 до 13.00 тренинг                             10.00 до 13.00 тренинг
                13.00 до 15.00 ручек-одмор                     13.00 до 15.00 ручек-одмор
                15.00 до 18.00 тренинг                             15.00 до 18.00 тренинг

Место: Хомбу доџо Пат кон Сонцето – Скопје – Македонија
Опрема: Ханбо, Бокен, Танто (само дрвени оружја се дозволени)
Цена: 50 евра семинарска такса, за уплата до 20 октомври, потоа 60 евра