Успешно одржан семинарот Шурикен Џутсу Сенбан Наге

Posted on Categories Почетна

06a2f4f2-f5e3-4b52-abe1-52dedb0c6140.jpgКако и секој друг, така и овој семинар во природа помина во фантастична
атмосфера. Многу сонце, малку ветерче и чист воздух на тони, сето тоа
придонесе за уште подобро расположение за време на семинарот Шурикен
Џутсу Сенбан Наге.
На семинарот учествуваа учениците од почетничката група на Хомбу
Доџо-то, а мораме да признаеме дека изненадија со брзото совладување на
техниките на сенбан наге односно фрлање на метални сечива од Тогакуре
Рју школата.
Покрај историјата и филозофијата на вештината Шурикен Џутсу, учесниците
имаа можност да научат петнаесетина различни техники на фрлање. Сепак,
од тоа што можеше да се забележи за време на семинарот, учениците
најмногу уживаа за време на гаѓањето со три шурикени истовремено, како
и во гаѓањето од големи растојанија.
Се на се, одличен ден и многу научени работи, кои секако, треба постојано да се дотеруваат.