Успешно одржан семинарот во природа – Танбо Џутсу

Posted on Categories Почетна

Ве неверојатна чиста и сончева февруарска недела, истовремено
проследена со ниска временска температура, на планината Липац се одржа
семинарот посветен на вештината на користење на краток стап-танбо.
На семинарот се обработуваа техники на удирање и блокирање со еден или
со два стапа истовремено, но и одбрана од најразлични удари и зафати,
како и одбрана од напади со стап и меч.
Учениците на Школото за борбени вештини Пат кон Сонцето, најмногу
уживаа во совладувањето на техниките со два стапа истовремено, а
посебно за време на демонстрацијата од страна на својот учител.
По завршувањето на семинарот, учесниците ја посетија црквата Свети
Спас, изградена на почетокот на 17 век, при што имаа можност да научат
нешто повеќе за историјата на ова православно светилиште.
Што повеќе да се каже, за еден таков прекрасен ден поминат во вежбање на најкомплетната боречка вештина-нинџутсу.