Силата на Јари VII

Posted on Categories Почетна

Одиме по седми пат со традиционалниот семинар насловен како „Силата на Јари“. Повторно можност за сите членови на Буџинкан Македонија да ги повторат и да ги научат техниките на борба со копје и истовремено да го почувствуваат духот на минатото. 

Овој настан секоја година привлекува голем број учесници, така што нема причина да се сомневаме дека и овој пат падините на ридот Орљак ќе ечат од силните борбени извици на воините на Буџинкан Македонија.    

„Школото Шинден Фудо рју Дакентаиџутсу ги користи следниве оружја: Јари (копје), Оно (воена секира), О Тсучи (голем чекан), Тачи (меч) и Нагината. Легендата вели дека една вечер демон (Тенгу) му дошол на сон на основачот на вештината и го научил како да се бори со Јари. Овие техники и ден-денес се сметат за најголема тајна на школата.“

На семинарот можат да учествуваат сите заинтересирани ученици на доџо-то Буџинкан Македонија / Пат кон Сонцето, без разлика на искуството или звањето.
Потребна опрема за вежбање: бокуто и јари (хакама за јуданши)
Тема: Силата на Јари
Ден: 27.03.2016 (недела)
Место: Слепо Коло
Програма:
08.00 часот – поаѓање од Скопје
09.00 часот – пристигнување
10.00 -16.00 часот – теоретски и практичен дел 
17.00 враќање назад
Претходниот ден (сабота), за сите заинтересирани ќе се одржи тренинг во Хомбу Доџо-то на „Пат кон Сонцето“ на тема: шурикен џутсу.
Во 16:00 часот, ќе се одржи и полагање за нидан за шидоши хо Марко Опачиќ.  
Пријавување и информации преку инбокс, телефон или на Форум.