Одличен семинар за Наге Ваза во скопското доџо на Буџинкан Македонија

Posted on Categories Почетна

Уште еден успешно одржан семинар од серијата на зимските настани во Буџинкан Македонија. И овој пат, бројката на учесници не се спушти под десет, што значи дека се уште се негува високиот борбен дух меѓу членовите на Организацијата „Пат кон Сонцето“.  

За време на семинарот, учениците на доџо-то ги вежбаа основните фрлања што се користат во класичните јапонски боречки вешини, но секако, инструкторот Игор Довезенски подучуваше и некои нови техники кои наидоа на одличен прием кај учесниците. Особено ефективна беше изведбата на фрлањето Хараи Гоши, кое учениците одлично го прифатија и за кратко време научија како да го применат. 
Останува и понатаму да се усовршуваат Наге Ваза техниките, кои отсекогаш важеле за многу ефикасни и лесно применливи при борба со агресивен противник кој сака да ни наштети односно да ни нанесе физичка повреда.  

За следната недела закажан е семинар за борба на земја (Не Ваза).