Еднодневен семинар за Нинпо Не Ваза® - Џу Јоку Го О Сеису

Posted on Categories Почетна

Одлучни секогаш да посветиме доволно внимание на сите аспекти на одбраната, Доџо-то за класични јапонски боречки вештини „Буџинкан Македонија“ организира еднодневен семинар за Нинпо Не Ваза (техники за борење на земја). 
Иако денес овој начин на борба е популарен пред се поради користењето во мешаните борачки спортови и успехот на турнирите како што е УФЦ, во минатото истите техники биле користени од страна на јапонските воини со цел да преживеат во турболентните времиња и секојдневните борби.

Во Нинпо Не Ваза, воглавно се користат техники кои се забранети во спортската борба, меѓутоа се крајно ефикасни во ситуации кога животот е во опасност. 

Инструкторот Игор Довезенски ќе одржи семинар за Нинпо Не Ваза, наменет исклучиво за членовите на организацијата „Пат кон Сонцето“, без разлика на звањето или вештините што ги тренираат.

Датум: 06 декември (сабота) 2014

Место: Скопје (во доџо-то на Буџинкан Македонија)

Време: 11:00 – 15:00 

Тема:
-Нинпо Не Ваза – Џу Јоку Го О Сеису (мекотијата ја контролира силата)

Повеќе информации за Нинпо Не Ваза —>тука