Шидоши Довезенски одржа Нинпо Не Ваза семинар за ММА борците од клубот „Стршлен“

Posted on Categories Почетна

На покана од тренерот на ММА клубот „Стршлен“, д-р Синиша Стојаноски, инструкторот Игор Довезенски денес одржа целодневен семинар за Нинпо Не Ваза. На семинарот се обработуваа техники за позиционирање на земја, транзииции, техники на контрола, техники на давење, како и техники на лостови на зглобовите на противникот. 

Инаку, шидоши Довезенски отсекогаш имал почит кон дисциплината и вољата за тренинг на борците на мешаните боречки вештини и досега помагал на неколкумина поединци кои сакале да го зголемат своето знаење и да ја подобрат својата техника и вештина. Меѓутоа, со овој семинар, за прв пат беше остварена клупска соработка и претставување на традиционалните јапонски боречки вештини и можноста истите да се употребат во обуката на ММА борците. 

За време на тренингот, членовите на клубот „Стршлен“ максимално се трудеа да ги „впијат“ техниките кои им беа покажани, а при тоа им асистираа и двајца ученици на Буџинкан Македонија. Иако, првиот саат од тренингот помина со мала доза на недоверба, како што изминуваше времето, учесниците почнаа се повеќе да покажуваат респект, за на крајот целиот семинар да заврши во одлична пријателска атмосфера. Дружењето беше прекрасно, а бариерата срушена целосно, со што се отвори пат за понатамошна соработка.  

По завршувањето на семинарот, тренерот Стојаноски изрази благодарност за несебичното пренесување на знаењето од страна на инструкторот на Буџинкан Македонија, а шидоши Довезенски им посака успех на членовите на „Стршлен“ на претстојните турнири.  
Повеќе информации за ММА клубот „Стршлен“ можете да најдете на нивниот официјален Фејсбук профил, а доколку сакате да остварите директен контакт со нивниот тренер, можете да го сторите тоа тука:
Повеќе информации за Нинпо Не Ваза можете да најдете на линкот: http://hombu.koryu.mk/article/show/451