Одржан Иаиџутсу семинар

Posted on Categories Почетна

Вчерашниот викенд беше посветен на вежбање како брзо да се извлече мечот од корицата и да се исече истовремено или со еден збор – Иаиџутсу.

Преубавото време, ноќите со полна месечина како и сигналите на природата дека есента се ближи, сето тоа допринесе за една посебна атмосфера за време на семинарот посветен на јапонскиот меч.

Се вежбаа Иаи и Батто техники  од неколку школи чиј претставник за Македонија е учителот Игор Довезенски, а учесниците покажаа огромен интерес и со уживање ги впиваа лекциите од инструкторот.

Со доаѓањето на есента, се ближи и денот кога годишната сезона на семинари во Хомбу ќе се затвори, а остануваат уште најмалку два настани во стожерното доџо кои треба да стават печат на сезоната.