Септемвриски уписи во Буџинкан Македонија

Posted on Categories Почетна

17082013031818Reklama876.jpgШколото за јапонски традиционални борбени вештини,
Буџинкан Македонија, од втори септември започнува со уписи на нови членови.

Тренинзите се одржуваат во вторник, четврток и сабота,
под водство на реномирани инструктори со долгогодишно искуство и лиценцирани
директно од водачот на меѓународната организација Буџинкан Доџо, д-р Масааки
Хатсуми.

Ја известуваме јавноста, дека во последно време во
Република Македонија се појавија многу лажни клубови кои тврдат дека ги
предаваат вештините на Буџинкан. Пред да почнете да вежбате во некои од нив,
задолжително побарајте од инструкторот да Ви ја покаже лиценцата (шидоши
менкјо) за подучување, дипломата за 5-ти дан, како и годишната картичка за
членство во организацијата. Задолжително пребарајте на интернет и видете како
истите изгледаат. Без тие документи, никој не смее да отвори нинџутсу доџо и да
го користи името на организацијата Буџинкан. Секој изговор за недостатокот на
споменатите документи, претставува обид на „инструкторот“ да Ве излаже и да
побегне од вистината.

Школото за борбени вештини Буџинкан Македонија е
единствениот претставник во нашата држава за Буџинкан (Нинџутсу), а доџо-то
непрекинато работи уште од 1995 година. Инструкторот Игор Довезенски (шидоши) е
единствениот лиценциран учител со 25-годишно искуство во класичните јапонски
борбени вештини, а
соработува и членува во повеќе реноморани корју организации.

Покрај титулите во Буџинкан, шидоши Довезенски е носител
и на звања во Даито рју Аикиџуџутсу (шидоин), а од неодамна започна да ја
изучува и најстарата јапонска борбена јапонска школа – Катори Шинто рју
Буџутсу.   

Иако уписите во доџо-то траат во текот на целата година,
сепак најидеално е да се отпочне со тренинг во септември, бидејќи тогаш се
формира компактна група на почетници.

Сите идни членови можат да добијат повеќе информации преку
нашата електронска пошта: daito_macedonia@yahoo.com или на телефон: 071 277 457.

Ве очекуваме.