Шурикен семинар во дворот на Хомбу

Posted on Categories Почетна

Еднодневен семинар на тема ШурикенЏутсу се одржа во саботата во дворот на Хомбу Доџото на Организацијата „Пат кон Сонцето“.

Настанот оваа година привлече многу нови заинтересирани од почетничката група на Буџинкан Македонија, со што атмосферата беше уште повеличенствена.

Сите учесници покажаа солидни резултати, а кај некои од нив напредокот беше и повеќе од задоволителен, па така учителот Игор Довезенски на својот ученик Владимир Атновски му додели копија од Деншо (прирачник) за техниките на гаѓање со Шурикени.

Вечерта во Доџото се одржа презентација на видеото од школата Асајама Ичиден рју Таиџутсу, а потоа имаше и „нинџа кино“ односно учесниците уживаа во класичниот шиноби филм од осумдесетите „Моли за смрт/Pray for death“.