Гјокко рју / Кото рју - Камае, Тсуки, Уке, Кери семинар

Posted on Categories Почетна

Дождот што паѓаше во текот на вчерашниот ден, направи уште попријатна атмосфера за време на семинарот што се одржа во скопското доџо на Буџинкан Македонија.

Учесниците имаа можност да ги вежбаат основните положби на телото, како и ударите и блоковите од школите Гјокко рју Косшиџутсу и Кото рју Коппоџутсу.

Веќе од следниот викенд, се отвора новата сезона во Хомбу Доџото на Организацијата „Пат кон Сонцето“, а за две недели закажан е првиот семинар за 2022-ра, во овој храм на јапонските класични борбени вештини.