Одбројување до отворањето на Хомбу-то и Летниот Нинџа Камп

Posted on Categories Почетна

02082012163810gjkb.jpgАвгуст е единствениот
месец во годината кога клубот на Буџинкан Македонија во Скопје не работи, но
затоа тогаш почнува нашиот Летен Нинџа Камп кој надалеку е прочуен.
За кампот се пријавија над 20 учесници од нашето доџо, а настанот ќе биде
интернационален бидејќи ќе имаме и учесник од Шпанија.

На 4 август, со почеток во 10.00 часот, официјално ќе го отвориме доџо-то кое
го изградивме во долината под планината Липац, а кое ќе служи како Хомбу
(стожер) на организацијата „Пат кон Сонцето“.

Ги покануваме сите наши ученици и пријатели да ни се придружат на овој
историски настан, бидејќи ова е прво доџо во Македонија кое е изградено на
сопствено земјиште и со сопствени средства, без никаква помош од било која владина
или невладина организација.

Објектот е изграден според сите еколошки правила за
градба и според сите норми за изградба на јапонско традиционално доџо наменето
за усовршување на „Патот“.