Начини на преживување во природа II

Posted on Categories Почетна

09012012081859Zimski2.jpgПо одржувањето на првиот семинар во доџо (Шиноби Таисо) и одличниот прием на истиот, Буџинкан Македонија го организира и првиот од семинарите во природа. Како и минатогодишниот јануарски, така и овој го има истиот наслов: Начини на преживување во природа.

Разликата е во тоа што сега ќе биде тестирана способноста на учениците самите да изградат засолниште односно да покажат дека ги совладале сите предизвици на ладната македонска зима.

Потоа, ќе се одржи и тренинг на тема: борба со нож.

Сите учесници освен опремата за во природа, треба да понесат и дрвен нож за тренинг, а доколку немат слободно нека се обратат за помош.

Предупредување:
температурите најверојатно ќе бидат во минус. Теренот е отворен и
ветровит. Присуство на диви животни во овој период од годината е
нормална појава. Најмалку седум часа без престан ќе се вежба на
екстремно ладно време.

Ден: 22.01.2012 (недела)

Место: Млака

Програма:

08.00 часот – поаѓање од Скопје

09.00 часот – пристигнување

09.00 -16.00 часот – теоретски и практичен дел

17.00 враќање назад

Пријавување во доџо или на Форум.