25 години Пат кон Сонцето и Буџинкан Македонија

Posted on Categories Почетна

Во топла и семејна атмосфера и со скромна веселба и ограничен број гости, во дворот на Хомбу Доџо-то на „Пат кон Сонцето“ на 2 јули беше прославен 25-тиот роденден од основањето на Организацијата, како и на првото нинџа доџо во нашата земја – Буџинкан Македонија.
Истовремено основачот и првиот човек кој ги донесе класичните јапонски боречки вештини во државава – учителот Игор Довезенски, прослави 32 години од влегувањето во светот на Нинџутсу и Буџутсу.

Им се заблагодаруваме на сите наши поранешни и сегашни членови и ученици кои се дел од ова прекрасно семејство, како и на сите наши пријатели и симпатизери, а најмногу на постарите ученици (семпаи) кои сесрдно му помагаат на учителот Довезенски во работата на најдинамичното Доџо во Европа.