Тема за 2012

Posted on Categories Почетна

Според насоките на соке Масааки Хатсуми, тема за 2012-та година ќе
биде
вештината на мечување (катана). Среќни сме што организацијата Буџинкан ќе почне да посветува повеќе внимание на
вежбањето со меч.
Како и секоја година, Буџинкан Македонија има и своја интерна тема, која што се
разработува во текот на дванаесетте месеци. Во 201
2-та одлучивме да се
концентрираме на школото
Шинден
Фудо рју Таиџутсу (Школото на неподвижните божествени учења).

Програмата за 2012-та на Буџинкан Македонија веќе е поставена на нашата
веб-страница.

*************************************

Ве известуваме дека во текот на претстојните празници, Школото за
борбени вештини Пат кон Сонцето
, заедно со двете доџо-а Буџинкан Македонија и
Даито рју Македонија нема да работат во деновите:

-Буџинкан Македонија 06 јануари (Бадник) / прв тренинг на 2 јануари (2012)
-Даито рју Македонија
06 јануари (Бадник) / прв тренинг на 13 јануари (2012)

На сите наши членови и пријатели им посакуваме се најубаво
во новата 201
2 година. Нека ни е честит Божиќ !

Akemashite Omedeto Gozaimasu!