Македонија доби нови Буџинкан мајстори

Posted on Categories Почетна

30122011183615plaganje87586.jpgВчера, во доџо-то на Буџинкан Македонија се одржа полагање за
ученички и за мајсторски
степени.

За 9 кју положија Кристијан Б., Борјана М., Методија Л., Дарко Г., Кристијан С. и
Михаил Д., додека со 7 кју се закитија Ана Марија Б., Татјана О., Стефани Г.
и Моника Ш. 

За 5 кју положи Тодор А., додека за 3 кју учениците Антон П. и Мирон Ц.

Заслужено, за 1 кју положи Зоран Т.

Македонија доби двајца нови Буџинкан мајстори. Марјан Прошев и Марко Опачиќ
успешно го положија тестот за прв дан (шодан), па така тие ја имаат честа да
бидат вторите Македонци што добиле мајсторски звања од Хомбу доџо-то во
Јапонија. До ова звање дојдоа после пет години вежбање во нашето доџо, без
притоа да испуштат повеќе од десет тренинзи (за целиот тој период). Имаат
учествувано речиси на сите меѓународни семинари, како и на сите семинари
организирани во природа од страна на Буџинкан Македонија.

На новите шидоши хо (помлади
инструктори) им честитаме од се срце и им посакуваме уште поголеми успеси во
иднина.

За својот труд, упорност, верност, редовност и љубов 30122011183600plaganje898.jpgкон
вештината и школото, пофалници добија учениците Марјан П., Антон П. и Филип А.
Сите тие имаат по само еден пропуштен тренинг во 2011-та.

Оваа година, како и минатата, благодарница за подршка при
развојот на Буџинкан во Македонија доби Александар В.

п.с. (сите имиња се напишани скратено поради почитување
на приватноста на нашите членови)