Јуми Ја Џутсу (лак и стрела) семинар во природа

Posted on Categories Почетна

27042011113413za_yumi_ya_2011.jpgВештината на ракување со лак и стрела била
задолжителна за изучување од страна на јапонските буши (воини) и била
една од најважните се до појавата на огненото оружје (Тетупо).
Употребата на лакот и стрелата останала популарна и по 17 век, но сега
повеќе за духовно надградување на самураите. Од друга страна, кај шиноби
воините, ова оружје и понатаму ја задржало практичната примена поради
едноставната изработка и тишината при неговото користење. 

На 15.05.2011 година (недела), Школото за класични борбени вештини Буџинкан Македонија, организира семинар во природа на тема Јуми Ја Џутсу
(вештина на гаѓање со лак и стрела).

На
семинарот
ќе се научат начините на изработка на лак и стрела, како и положбите на
телото при гаѓање. Освен тоа, учениците ќе имаат можност да научат каква
стратегијата треба да се употреби во различни ситуации.

Семинарот е отворен за сите членови на Буџинкан Македонија.

Ден: 15.05.2011 (недела)

Место: Орлова Чука

Програма:
08.00 часот – поаѓање од Скопје
09.00 часот – пристигнување
10.00 -17.30 часот – теоретски и практичен дел
18.30 враќање назад

Семинарот ќе се одржи без разлика на временските услови.