Интервју со Игор Довезенски за denesen.mk

Posted on Categories Почетна

„Првата половина од животот ја минав како земја и оган. Стабилен и незапирлив. Втората половина продолжувам како вода и ветер. Прилагодлив и неодреден“.

„Се надевам дека по заминувањето од овоземниот свет ќе го достигнам и Петтиот Елемент – ПРАЗНИНА.
Според филозофијата на Петте Елементи 五大 односно ГоДаи во јапонскиот будизам, петиот елемент Ку (Празнина) е тој што ги обединува сите претходни (Земја, Вода, Оган и Ветер). Преку него се заокружува природниот циклус на земјата“.

——————————————–

Ова е најавата за најновото интервју на водачот на Буџинкан Македонија – Игор Довезенски, дадено за denesen.mk, кое истовремено е архивирано и на нашиот blog.koryu.mk

Линкот до интервјуто на denesen.mk