Ново доџо на Буџинкан Македонија

Posted on Categories Почетна

10022011140312Plakat_Dojo_Web.jpg

Сакаме да Ве информираме дека нашето школо за класични јапонски борбени вештини ќе отвори уште едно доџо во скопската населба Тафталиџе (кај млечниот ресторан).

Тренинзите ќе ги одржуваат семпаи Марјан Прошев и семпаи Марко Опачиќ, во деновите вторник, четврток и сабота од 18.30 до 20.00 часот.

Со ова, инструкторот на Буџинкан Македонија, Игор Довезенски, се повлекува од активно подучување на почетници и ќе вежба само со напредните ученици во централното доџо (Хомбу). На овој начин основачот на Буџинкан во Македонија и човекот што ги донесе класичните јапонски борбени вештини во нашата земја, Игор Довезенски, уште повеќе ќе се посвети на својот тренинг и на понатамошното усовршување во корју буџутсу (класични јапонски борбени школи).

Сите заинтересирани за упис во новото доџо можат да добијат дополнителни иформации на телефонот 071 277 457.