Тема за 2011 / Среќни празници

Posted on Categories Почетна

Според насоките
на соке Масааки Хатсуми, тема за 2011-та година ќе биде Кихон Хаппо.
Среќни сме што организацијата Буџинкан ќе почне да посветува внимание на
основите на боречките вештини. Тоа е нешто што во нашето доџо постојано се
истакнува како најважно.

Како и секоја
година, Буџинкан Македонија има и своја интерна тема, која што се разработува
во текот на дванаесетте месеци. Во 2011-та одлучивме да се концентрираме на школото Такаги Јошин рју Џутаиџутсу (Школото на духот на врбата).

Програмата
за 2011-та на Буџинкан Македонија е веќе поставена на нашата
веб-страница.

********************************************************

Ве известуваме дека во текот на претстојните празници Школото за борбени вештини Пат кон Сонцето заедно со двете доџо-а Буџинкан Македонија и Даито рју Македонија нема да работат во деновите:

-Буџинкан Македонија 31 декември (2010) и 7 јануари (2011 Божиќ) / прв тренинг на 3 јануари (2011)
-Даито рју Македонија 1 јануари (2011) / прв тренинг на 8 јануари (2011)

На сите наши членови и пријатели им посакуваме се најубаво во новата 2011
година. Нека ни е честит Божиќ !

Akemashite Omedeto Gozaimasu!

*******************************************************

30122010083359polaganje_2010-2.jpgВчера,
во Хомбу Доџо-то на Буџинкан Македонија се одржа полагање за ученички степени.

За
9 кју положија Тоше А., Христина С. и Фросина Н.,
додека со 7 кју заслужено се закитија Филип А., Горјан С., Косара П. и Искра Б.

За
5 кју положија учениците Маја И., Антон П., Тина Д. и Катерина Д.

Заслужено, за 3 кју положија Дарко Б., Благица С., Зоран Т. и
Мануела Д., а за први кју Марјан П. и Марко О.

За својот труд, упорност, верност, редовност
и љубов кон вештината и школото, пофалници добија учениците Антон П., Косара П. и Филип А. Антон беше прогласен за најредовен
ученик на Буџинкан Македонија од отворањето на самото доџо па до сега. Имено,
од 1 јануари па заклучно со вчерашниот ден, тој нема пропуштено ниту еден
тренинг.

Оваа
година благодарница за подршка при развојот на Буџинкан Нинџутсу во Македонија добија Александар В. и Дарко Б. (сите
имиња се напишани скратено поради почитување на приватноста на нашите членови)