Семинар со Штефен Фролих во Македонија

Posted on Categories Почетна

07072010112407web.jpgШколото за
класични јапонски борбени вештини Буџинкан Македонија и Нинџутсу клубот
Буџинкан Кавадарци, организираат пријателски семинар со германскиот шихан
Штефен Фролих.

Тема на
семинарот: Такаги Јошин Рју

Ден:
23/24.10.2010

Место: Спортска
сала Јасмин – Кавадарци

Прв Таи Каи
организиран во Кавадарци со еден од првите германски шихани и ученици на соке
Масааки Хатсуми.

Штефен Фролих е
докажан пријател на инструкторот на Буџинкан Македонија, Игор Довезенски.

Тој е заљубен
во нашата земја и е обожавател на македонската култура и традиција. Мајстор со
големо срце кој доаѓањето во Македонија го користи за полнење со позитивна
енергија во нашите надалеку познати древни светилишта.

Како и секогаш,
доаѓа за да се дружиме и вежбаме цели пет дена.

Цена: само 20
евра
, за шихан кој е почитуван од целата Буџинкан заедница

Може некој
подобро од нас?