Одржан интензивниот „Нинџа Ден“ семинар

Posted on Categories Почетна

Во шумата Млака, недалеку од Хомбу-то на „Пат кон Сонцето“, во неделата се одржа интензивниот „Нинџа Ден“ семинар.

Целта на овој настан беше да ги запознае членовите на Буџинкан Македонија со тајните вештини на легендарните Шиноби воини. За време на семинарот, учителот Довезенски демонстрираше неколку вештини од кои само ја „отргна прашината“ колку да може да се види што се понатаму ги очекува идните мајсторски кандидати.

Бешумно движење, одбрана и напад со Шуко, Кагинава, Тетсубиши, ЈумиЈа, беа само дел од техниките кои некои од учениците имаа можност за прв пат да ги вежбаат. Секако, по секоја прикажана вежба, учесниците ги пробуваа и увежбуваа покажаните техники.

Поради големиот интерес, на крајот беше договорено на пролет да се организираат неколку вакви настани на кои ќе може поединечно да се научат сите оружја кои беа презентирани за време на семинарот.