Одржан вториот детски „Летен Нинџа Камп“

Posted on Categories Почетна

Вториот детски „Летен Нинџа Камп“ помина уште подобро и од првиот, што е разбирливо, доколку се земе во предвид искуството од минатата година кое ни помогна целиот настан да го доведеме до совршенство.

Дечињата кои учествуваа на кампот, уживаа до таа мера, што насмевката од нивните лица беше постојано присутна во текот на сите седум дена.

Темата за оваа година беше вештината Гјокко рју Кошиџутсу, како и изучувањето на техниките на ракување со краток меч (кодачи).

Се разбира, имаше и многу други активности преку кои дечињата имаа можност да се стекнат со нови животни вештини, а секако и забавата беше постојано присутна.

Следната година очекуваме уште повеќе учесници и уште повеќе активности кои ќе го подигнат квалитетот на детскиот „Летен Нинџа Камп“ за уште едно ниво повисоко.