Готон По семинар во природа

Posted on Categories Почетна

 641c450a-7ff5-4dce-92fb-6682cb93b2f6.jpgТрадиционалниот семинар во природа на тема: Готон По (користење на
петте природни елементи), оваа година ќе се одржи на 07.06.2009.
Готон По е составен дел од легендарната вештина на Тогакуре Рју
Нинџутсу, Интон Џутсу, односно вештина на сокривање, избегнување и
камуфлирање. Според тоа, учесниците на семинарот ќе имат можност да
научат како да ги користат природните елементи: земја, вода, дрво, оган
и метал, со цел да можат да се сокријат, камуфлираат и да ја избегнат
опасноста која им се заканува.

Ден: 07 јуни (2009)

Место: Млака и Еленачки Карпи

Програма:    08.00 часот – поаѓање од Скопје
                     09.00 часот – пристигнување
                     10.00 -16.00 часот – теоретски и практичен дел
                     16.30 – враќање назад

Цена: 1.000 денари (во цената е вклучено: семинарска такса и превоз)

Овој пат ќе се работи во мала група. Пријавување до петок.