Кенџутсу семинар во природа

Posted on Categories Почетна

a268ba95-b081-49a0-b29d-ec91d95007a3.jpgНа 26 април (недела), Нинџутсу Сојузот Буџинкан Македонија ќе одржи
семинар во природа на тема Кенџутсу Кихон (основни вештини на користење
јапонски меч).
На семинарот ќе се обработуваат основните положби на телото (камае),
основните техники на сечење (хаппо гири), но и користење на мечот во
борбени ситуации (шинкен гата).
Семинарот е предвиден за сите ученици, без разлика на нивото на нивното
знаење, но е посебно важен за почетниците кои досега не ја изучувале
оваа вештина.

Тема: Кенџутсу

Ден: 26 април, 2009 година

Место: Еленац

Програма:

08.00 часот – поаѓање од Скопје
09.00 часот – пристигнување
10.00 -16.00 часот – теоретски и практичен дел
17.30 часот – враќање назад

Цена: 1.000 денари – во цената е вклучено: семинарска такса и превоз 

Пријавете се на време на е-маил или во доџо.
Семинарот ќе се одржи без разлика на временските услови (…и да врне и да вее и бура да коси…)