Одржан есенскиот семинар за Нинџа Клинци-те

Posted on Categories Почетна

Нинџа Клинци-те успешно ја завршија есенската „инвазија“ на Хомбу Доџо-то на Буџинкан Македонија, земајќи си со себе прекрасни спомени кои засекогаш ќе останат врежани во нивните срца.

Во неделата, најмладите членови на нашето доџо повторно имаа можност да бидат дел од прекрасната природа што го опкружува Хомбу-то и да го поминат денот во игра, вежбање и дружење меѓу себе.

Тренинзите се одржаа под водство на семпаи Тодор Ангеловски и на кохаи Таки Гаговски, а темата беше: Основите на боречките вештини Гјокко рју Кошиџутсу и на Даито рју Аикиџуџутсу. 

Во вториот дел од денот, главниот инструктор на Буџинкан Македонија, Игор Довезенски, одржа Џунан Таисо тренинг, на кој се обиде на дечињата да им ја објасни важноста и полезноста од правилниот секојдневен тренинг, а особено за придобивките од вежбите за растегнување на телото за нивниот правилен развој. 
Нинџа Клинците во текот на целиот ден уживаа и се сладеа со свежите овошки кои растаат наоколу, но исто така и во ручекот подготвен од свежо набрани продукти од прекрасната градина на доџо-то.

Бидејќи семинарите за Нинџа Клинците се одржуваат два пати годишно односно на пролет и на есен, ги известуваме нашите најмлади членови дека следниот ваков настан ќе се одржи во мај, 2017 година.