Одржан Летниот Корју Камп VIII

Posted on Categories Почетна

Според зборовите искажани од страна на учесниците на Летниот Корју Камп, се добива впечаток дека секој следен настан, од година на година, станува се поинтересен и се подобро организиран. Тоа е само поттик и понатаму да го одржуваме и да го подигнуваме нивото на квалитетот на овој величенствен настан.  

Оваа година тринаесет учесници повторно го почуствуваа на своја кожа динамичниот тренинг карактеристичен за Буџинкан Македонија и за Организацијата „Пат кон Сонцето“, а двајца од нив, допатуваа дури од Романија, со цел барем на кратко да го осетат жестокиот ритам што го наментуваме за време на Летниот Камп.

Темата на овогодинешниот настан беше самурајската боречка школа Такаги Јошин рју Џутаиџутсу, како и најстарата документирана јапонска борбена вештина Теншин Шоден Катори Шинто рју Буџутсу. Можеме слободно да кажеме дека учесниците на кампот целосно се предадоа и уживаа во откривањето на тајните на двете рју-ха, но и во личната телесна транформација предизвикана од силниот Шиноби Таисо тренинг, организиран од страна на водачот на Буџинкан Македонија – Игор Довезенски. 

Слободното време кое едвај го имаше беше искористено за капење во блиската река, како и за истражувачки експедиции на златните ридови на Орљак. Дружењето и меѓусебното поврзување на членовите на доџо-то секогаш е дополнителен мотив за учество на Летниот Камп, бидејќи ништо толку добро не придонесува за зацрвстувањето на врските помеѓу учесниците како заедничкиот деветодневен тренинг во долината под планината Липац.

Следната година ветуваме уште подобра организација и уште поквалитетни тренинзи. Темата е веќе позната, а за тие кои сакаат да дознаат повеќе, можат да ја посетат нашата веб-страница www.koryu.mk