Ново признание за соке Масааки Хатсуми

Posted on Categories Почетна

82fb84a5-b7ab-4e7e-b833-1465ca944d1d.jpgЕдна убава вест ни пристигна од Хомбу Доџо-то од Јапонија.
Имено, според весникот „News week“, кој излегува еднаш неделно како
додаток во најтиражниот јапонски дневен весник, учителот на
организацијата Буџинкан Доџо, соке Масааки Хатсуми, е прогласен за еден
од најпочитуваните јапонци во светот. Тоа се должи и на фактот што од
јапонското царско семејство, тој е прогласен за живо културно
наследство на Јапонија.
Му честитаме на оваа ласкава титула.

*****************************************************************

Добивме известување од серверот каде што е хостирана нашата
веб-страница дека поради надградување на истиот, во следните неколку
недели ќе има краткотрајни прекини во работата.
Ви благодариме на разбирањето.