Летен Нинџа Камп VI

Posted on Categories Почетна

Одбројувањето започна. За пет дена стартува шестиот по ред Летен Нинџа Камп во организација на доџото за класични јапонски борбени вештини – Буџинкан Македонија. 

Како и секоја година, кампот ќе се одржи во периодот од 4-ти до 12-ти август, во хомбу доџо-то на организацијата Пат кон Сонцето, а сместено во долината под планината Липац. 

Додека некои наши членови го користат август како единствен месец за одмор од напорните тренинзи, други му дават приоритет на Летниот Нинџа Камп на Буџинкан Македонија. Така, тренинзите продолжуваат со уште посилно темпо, „засилени“ со неверојатно добра забава и дружење.  

Настанот е отворен за сите, без разлика на стилот или степенот во одредена боречка вештина. Ова е шанса одблизу да се запознаете со нашата работа и да се дружите со членовите на Буџинкан Македонија. 

Остануваат уште неколку дена за пријавување.

Повеќе информации тука: http://hombu.koryu.mk/article/show/468