Работилница за Самоодбрана за Жени® V

Posted on Categories Почетна

На почетокот на 2008 година, Организацијата заизучување а јапонски борбени вештини Пат кон Сонцето, за прв пат во Македонија организираше работилница за самоодбрана за жени. Оттогаш, па наваму, многу клубови се обидоа да организираат некакви слични настани, меѓутоа квалитетот и посетеноста што ги постигнавме останаа недостижни.

Оваа година, на 26/27 октомври, ќе ја одржиме петтата по ред Работилница, со наслов: „Жените против насилството“.

Иако настанот се организира првенствено за нашите членки, добредојдени се сите припаднички на понежниот пол, без разлика на годините и на нивото на знаење.

Потребна опрема: тренерки и маица (без патенти и копчиња). Се вежба на душеци (боси). За сите учеснички обезбедено е бесплатно спиење во доџо-то.

Датум на одржување: 26/27 октомври, 2013

Место: Пат кон Сонцето – Хомбу Доџо

Дополнителни информации: 077 976 906 или на е-маил: daito_macedonia@yahoo.com