Излезе од печат вториот дел од мангата „Такаматсу во Кина“

Posted on Categories Почетна

Неколку дена пред крајот на 2022 година, излезе од печат вториот дел од првата буџинкан манга во светот, овој пат насловена како „Такаматсу во Кина – Мисијата во Шилијнхот“.

Ова издание на Организацијата „Пат кон Сонцето“, чиј автор е учителот на Буџинкан Македонија – Игор Довезенски, а илустрирано од страна на неговиот ученик Таки Гаковски, се заврши точно за година и половина од издавањето на првиот стрип „Такаматсу во Кина – Борбата со Чо Ширју“.
Првото издание се продаде во тираж од над 500-тини примероци од кои 400-тини беа на англиски јазик. „Такаматсу во Кина – Борбата со Чо Ширју“ најде дом и пристигна на сите населени континенти.

Во моментов се работи на организирање на официјална промоција на македонското издание, а истовремено членот на Буџинкан Македонија – Ксенија Довезенска, работи на преводот на англиската верзија, по што ќе се испечати истата и ќе почне продажбата на глобално ниво.