Ново доџо во скопската населба Аеродром

Posted on Categories Почетна

19122012053428Rudarski.jpgШколото за
класични јапонски борбени вештини Буџинкан Македонија, отвори уште едно доџо во скопската населба Аеродром. Во него ќе работат неколку секции, а првиот тренинг е закажан за 03.01.2013 година.

Во новото доџо, за прв пат ќе се отвори специјална група наменета исклучиво за работа со деца од 6 до 12 годишна возраст. Ние веруваме дека децата се најголемото богатство на нашата земја и сме убедени дека здравата младина ќе донесе просперитет на идните поколенија на нашиот народ.

Покрај оваа, ќе работат и секциите за Шиноби Таисо (техники за заврстување и зајакнување на телото), како и секции за возрасни каде што ќе се изучуваат класичните јапонски самурајски и нинџа вештини.

Доџо-то е лоцирано во просториите на „Рударски Институт“ (веднаш до ’Веро’) и ги има сите услови за одржување на тренинзи, како и на викенд-работилници на одредени теми.

Пред да се одлучите да станете наши членови, Ве молиме да прочитате неколку
факти, но и да размислите дали Буџинкан Македонија е вистинското место за Вас.

Нашето доџо (школо) е основано во 1995 година од страна на шидоши (учител) Игор
Довезенски, единствениот признат инструктор кај нас од страна на меѓународната
организација Буџинкан Доџо и нејзиниот соке (поглавар) Масааки Хатсуми. Шидоши
Довезенски има полагано за годан (5 дан) пред 20 шихани (мајстори од највисок
ранг) и е првиот и единствениот Македонец во светот носител на ова високо
признание. Тој поседува менкјо (лиценца) која му дозволува да раководи со
единственото доџо за класични самурајски и нинџа вештини во Македонија.

Буџинкан Македонија е еден од најголемите и најдинамични Буџинкан клубови во
целиот свет. Ние се согласуваме дека квалитетот е поважен од квантитетот, но
сме убедени дека квалитетот неминовно носи квантитет. Полното доџо е само
потврда за големото знаење и напредокот кои се стекнуваат кај нас.

Доколку сте подготвени на промени, новата 2013-та година започнете ја со тренинг на класични јапонски самурајски и нинџа вештини. Сите заинтересирани
треба да го најават своето присуство на и-мејл или на телефоните: 071 277 457
или 077 976 906.

Распоредот на тренинзи можете да го видите тука.
Корисни информации за тренингот – тука.