Иаиџутсу / Кенџутсу семинар во Хомбу

Posted on Categories Почетна

Во Хомбу Доџото на Организацијата „Пат кон Сонцето“, во саботата се одржа семинар за ракување со јапонски меч – катана.

Учесниците имаа можност да научат нови, но и да ги повторат старите Иаиџутсу (брзо извлекување и симултано сечење) техники.

Настанот започна со кратко претставување на школата која што беше тема на семинарот, а потоа се вежбаа сите сегменти од Деншото, како што се Камае, Чибуруи, Ното, Кири и Ката.

Учениците на Игор Довезенски како и секогаш вредно вежбаа, а нивната техника од семинар на семинар станува се подобра и подобра, што е само показател за нивната посветеност.