Тренинзите почнуваат

Posted on Categories Почетна

IMG_0112.jpgГи информираме нашите ученици и сите заинтересирани дека Школото за борбени вештини Пат кон Сонцето и Нинџутсу Сојузот Буџинкан Македонија ќе започнат со работа во вторник (01.09.2009).
Засега стартуваме со работа во Хомбу Доџо-то, додека отворањето на друго доџо ќе зависи од интересот на новопријавените ученици.
Тема на месецот септември за напредните ученици ќе биде Џорјаку но Маки (Гјокко рју Кошиџутсу), а од оружје ќе се работи Кенџутсу (вештина на мечување).
Почетниците ќе работат според прирачникот за кју степени.
Се радуваме на средбата со Вас и на понатамошното дружење.
Гамбате!!!