На 26/27 јули-традиционалниот семинар за преживување во природа

Posted on Categories Почетна

0e49ff5c-d9b3-4d08-9e24-56a9db70c5b7.jpgПри
крај сме на уште еден летен семестар во Школото за борбени вештини Пат
кон Сонцето. А за крај, како и лани, ќе имаме можност да ја ставиме на
тест нашата вештина, упорност и издржливост.

Ве
молиме, пред да се пријавите за учество на традиционалниот семинар за
преживување, најпрвин внимателно да го прочитате текстот подолу.

Само за најупорните, најсилните, најхрабрите и најиздржливите…
Буџинкан Македонија и Пат кон Сонцето (хомбу доџо) ви најавуваат
летен нинџа семинар на тема:

Преживување во природа

Два дена во природа без да носиме со себе храна, вода, облека и хигиенски средства.
Два дена вежбање, медитација и голо преживување.

Место: Смкнено (26 км. до најблискиот град и болница)

Време: 26 и 27 јули, 2008 година

Цена: 1.200 денари (за двата дена)

Програма:

Сабота:

08.00-09.30 тренинг таиџутсу
09.30-14.00 распоредување обврски, лов, готвење и изградба на камп
14.00-14.30 ручек (зависи од уловот)
14.30-17.00 тренинг со оружја (лак и стрела, шурикени, фукија и др.)
17.00-19.30 средување на кампот, лов и готвење
19.30-20.00 вечера (зависи од уловот)
20.00-21.00 тренинг теориски дел
21.00-23.30 таиџутсу и ноќен тренинг
23.30-24.00 распоредување стража и подготовка за спиење
00.00 спиење
 
недела:

07.00 станување и распоредување обврски (лани станавме во 05.00)
07.30-08.00 доручек (зависи од уловот)
08.00-10.00 тренинг таиџутсу
10.00-10.30 медитација
10.30-14.30 средување на кампот, лов и готвење
14.30-15.00 ручек  (зависи од уловот)
15.00-17.00 тренинг со оружја
17.00-18.30 собирање на кампот
18.30-19.30 средување впечатоци
19.30 поаѓање
 
Дозволена опрема во кампот: вреќа за спиење, шаторско крило, војничка
униформа (панталони и кошула), една маица, капа, еден пар гаќи
(широки), еден пар чорапи, јаже, нож, матарка и оружја за тренинг кои
можете и сакате да ги понесете.

Важно: забрането носење храна, вода и останати работи кои не се наведени погоре. Пред поаѓање, ќе има задолжителна проверка. 

Најважно: семинарот е предвиден само за цврсти момци и девојки.
Условите за тренинг ќе бидат исклучително тешки, а дисциплината ќе биде
железна. Тие кои не се чуствуваат психофизички спремни за во пекол и
кои не се подготвени да го убијат сопственото его, ги молиме да не се
пријавуваат за семинарот. Дозволена количина на вода за пиење за двата
дена: 1.5 литри (доколку најдеме вода во природата). Имајте во предвид
дека температурата на воздухот лани беше над 45 целзиусови
(најверојатно и сега). Забрането седнување на задник за време на
семинарот (во текот на двата дена).

Е дури сега, можете да се пријавите.

Пријавување и плаќање до 24 јули кај секретарот на клубот.

За било какви дополнителни информации, не воздржувајте се да не контактирате преку нашиот е-меил.